Invata sa-i faci partenerului un masaj acasa ca la carte,ajuta-l sa se relaxeze dupa o zi de stres si arata-i cit de mult inseamna pentru tine el sau ea,initiem cupluri in arta masajului.
Tratamentul prin masaj anticelulitic este o metoda foarte eficienta de diminuare si eliminare a celulitei, rezultatul fiind rapid si vizibil inca de la primele sedinte. Este una din cele mai bune solutii de a scapa de "coaja de portocala", fiind un tratament local, in care se poate insista exact acolo unde este nevoie pentru a obtine rezultatele dorite.
Prin faptul ca reduce tesutul adipos si actioneaza favorabil asupra zonelor afectate de celulita, procedura de masaj anticelulitic are un importat rol estetic Prin sedintele de masaj anticelulitic se imbunatateste functionarea sistemului imunitar, care poate deveni deficitar dupa perioade prelungite de stres sau datorita tulburarilor functiei hormonale.
Pentru efecte majore, masajul anticelulitic trebuie insotit de o dieta echilibrata, aceasta ajutand la eliminarea toxinelor din tesuturi si redand pielii elasticitatea naturala.
Propriu-zis, masajul se realizeaza cu ajutorul a patru boccelute ce se folosesc alternativ, in perechi de cate doua. In timp ce terapeutul maseaza corpul cu doua bocelute fierbinti, celelalte doua stau in uleiul incalzit. Apoi, ele le inlocuiesc pe primele, dupa ce acestea s-au racit si au fost puse in ulei pentru a se incalzi din nou. Cele 4 boccelute sunt folosite prin rotatie pe toata durata terapiei. Inainte de aplicarea primelor boccelute, corpul este uns mai intai cu ulei, facandu-se un masaj usor.
Terapeutul exercita cu ajutorul boccelutelor miscari rapide si presiuni care determina regenerarea celulara, eliberarea energiilor negative si a tensiunilor, revitalizand organismul. Acest masaj acasa incalzeste corpul, procurandu-i o senzatie de destindere totala. El este recomandat persoanelor care sufera de anxietate, sunt supuse stresului sau oboselii. Practicat mai ales iarna, el face minuni in cazul afectiunilor tipice acestui sezon: reumatism, artroza, dureri articulare, maini si picioare reci.
Terapia geotermala este o terapie prin masaj foarte cautata datorita efectului de relaxare profunda si starii generale de bine pe care o resimte clientul, este o noutate in domeniul tratamantelor si masajelor antistres. Combinat cu masajul manual, pietrele vulcanice pot avea rezultate spectaculoase reintinerind si fortificand organismul.
Masaj cu roci vulcanice sau Hot Stone Massage, avand denumirea stiintifica de terapie geotermala, este una dintre tehnicile terapeutice foarte vechi folosite in detoxifiere, relaxare si echilibrare energetica a fiintei umane, a carui origini se regasesc in majoritatea civilizatiilor sub diverse forme. Datorita efectelor deosebite obtinute prin aceasta terapie, a inceput sa fie foarte solicitata in saloanele de infrumusetare din intreaga lume. Spre deosebire de masajul clasic la masaj cu roci vulcanice, masajul nu se realizeaza doar cu mainile, ci se foloseste si un set de roci vulcanice, de culoare gri inchis sau negru, de diferite marimi, cu o suprafata foarte fina ce sunt incalzite intr-un dispozitiv special pana ajung la o anumita temperatura. Aceasta temperatura nu produce arsuri sau senzatii neplacute, ci doar va va provoca furnicaturi si senzatii placute in tot corpul.
Masajul in cuplu are aceleasi virtuti ca si masaj therapeutic: atenueaza tensiunea, reduce stresul, calmeaza durerile, relaxeaza musculatura, devenind un ritual incantator al simturilor pentru parteneri, condimentat de rasfat si senzualitate. Incearca-l si tu impreuna cu persoana draga. Tratamentul nostru pentru cupluri va ofera sansa de a va simti foarte bine înainte, în timpul sau dupa o ocazie speciala. Permiteti-ne sa facem din acest eveniment ceva cu adevarat memorabil. Putem personaliza pachetul pentru cei care urmeaza sa se casatoreasca, aniversari, relaxare dupa ziua nuntii tale, precum si orice alta ocazie speciala.
Recomandam cu caldura masajul special pentru gravide. Executat de un specialist in masaj gravide este intotdeuna binevenit, ajutand-o pe aceasta sa depasesca momentele de discomfort ce intervin in organismul acesteia odata cu instalarea sarcinii.Tot mai multi medici si specialisti in domeniu, recomanda masaj pentru gravide, subliniind beneficiile pe care acesta le are atat asupra viitoarei mamici, cat si asupra bebelusului.
Masajul va ajuta la eliberarea tensiunii acumulate in zone precum mijloc, pelvis, glezne, si va ajuta la ameliorarea durerilor de spate si gat.
Un rol foarte important si deloc de neglijat il are si in eliminare toxinelor, stimularea circulatiei (deficitara in timpul sarcinii) cat si in redarea comfortului si relaxare.
Masajul terapeutic poate fi partial (efectuat pe anumite segmente sau suprafete ale corpului) sau general (manevrele de masaj se adreseaza intregului corp). De obicei, un masaj partial dureaza intre 10 si 30 de minute, iar cel general nu trebuie sa depaseasca 60 de minute. Masajul medical necesita o buna pregatire a terapeutilor si este recomandat ca acesta sa fie practicat doar de catre kinetoterapeuti, un curs de masaj de cateva luni neputand oferi toate cunostiintele medicale necesare conceperii si finalizarii unui plan masoterapeutic complex.
Cateva dintre afectiunile in a caror proces de recuperare masajul medical este obligatoriu:
- leziuni ale pielii si ale structurilor continute de aceasta
- leziuni ale muschilor si ale tendoanelor
- leziuni osoase, articulare sau sechele ale acestora
- leziuni ale nervilor periferici
- afectiuni neurologice centrale
- afectiuni ale sistemului circulator
- afectiuni organice
- afectiuni ale aparatului locomotor
Principalele efecte ale masajului medical sunt:
- cresterea metabolismului bazal
- influentarea functiilor organelor interne afectate care se manifesta prin senzatii dureroase ale peretelui toracic sau abdominal (zone Head); actionand prin masaj asupra acestor zone se actioneaza reflex asupra functiilor organelor profunde
- indepartarea oboselii musculare
- imbunatatirea somnului si bunei dispozitii
- stimularea functiilor aparatului vascular
- stimularea functiilor aparatului nervos
- stimularea functiilor aparatului respirator
Masajul de relaxare atenueaza tensiunea, stresul, calmeaza durerile, relaxeaza muschii incordati si indeparteaza starea de apatie. Masajul, mai presus de toate, ne da o senzatie de bine.
Prin masaj de relaxare corpul este ajutat sa elimine toxinele, conducand astfel la imbunatatirea circulatiei sangelui si a limfei, dezvoltarea amplitutinii de miscare la nivelul articulatiilor avand ca efect imediat eliminarea tensiunii musculare. Masajul stimuleaza sau calmeaza, in functie de ritmul si de profunzimea mangaierilor. De aceea masajul poate sa faca o persoana sa se simta vioaie, energica sau, dimpotriva, sa se simta relaxata si somnoroasa.
Reducerea tensiunii musculare, obtinuta prin masaj, este in stransa legatura cu inducerea unei stari mentale pozitive, micsoreaza anxietatea si depresia, imbunatateste capacitatea de concentrare si creeaza stari de relaxare profunda, inlaturand somnolenta din timpul zilei si insomniei.
Masaj de relaxare nu este unul brutal sau dureros asa ca va veti putea simti corpul “plutind”. Se aplica manevre si procedee specifice, de la simpla mangaiere la batere, scuturare, presare, etc. Rezultatele sunt variate, in functie de tipul manevrelor folosite. Masajul de relaxare se efectueaza cu uleiuri sau creme parfumate care stimuleaza starea de bine si relaxare.
Acest masaj este adresat sportivilor care fac sport de performanta sau de agrement. Are mai multe roluri si difera de la sport la sport, difera dupa activitatea competitionala si locul ce il ocupa in cadrul unei competiti sau antrenament.
In sportul individual de inalta performanta, sportivii isi aleg un maseur care ii are in ingrijire intreaga viata, il insoteste la antrenament la competiti in stagiile de pregatire si recuperare.
Exista mai multe feluri de masaje sportive:
1.Masajul de incalzire, care se face la inceperea unui antrenament, competitie sau concurs. Are rolul de a incalzi corpul si anumite lanturi musculare mai solicitate in respectivul sport, cu scopul de a scurta incalzirea sau a evita anumite intinderi sau rupturi musculare.
2.Masajul efectuat in pauzele dintre doua reprize sau probe, care are ca scop relaxarea unor musculaturi solicitate in exces, sau incalzirea unos muschi ce vor fi solicitati.
3.Masajul de revenire dupa efort care se face la sfirsitul unei competiti sau probe sportive, care are rol de eliminare mai rapida a acidului lactic acumulat la nuvelul anumitor muschi, relaxarea generala si recapatarea functiilor unor organe solicitate cum ar fi inima si plamanii.
4.In sporturile care necesita o forta mare (haltere, aruncari) masajul inaintea fiecarei incercari trebue sa tonifice muschii solicitati.
5.In sporturile de mare concentrare (scrima,box) relaxarea fizica si mentala dupa fiecare repriza este esentiala prin masaj relaxant.
In orice sport pot aparea mici incidente sau accidentari care pot compromite participarea sportivului si unele dintre ele pot fi inlaturate prin masaje scurte dar eficiente. Dupa unele accidentari, pentru recuperarea mai rapida un program judicios de masaje de recuperare readuce mai curind sportivul intr-o buna forma competitionala. Masajele de intretinere pentru sportivi sunt necesare in perioada de refacere si odihna, iar dupa o perioada foarte solicitanta citeva asaje de relaxare ii poate reface starea psihica si fizica.
Oil masajul este un masaj-rasfat care se adreseaza trupului,este un masaj soft general cu scopul de a rasfata si hidrata corpul, este un masaj adresat celor ce vor sa se rasfete.
Masajul tailandez aduce beneficii majoritatii oamenilor, atat celor care lucreaza la birou si au probleme cu spatele si sciatica, sportivilor care au crampe musculare (tenismani, alergatori, jucatori de golf, etc.), persoanelor cu probleme digestive, dureri de umeri, gat, genunchi si coate, cat si celor care au insomnie, lipsa de concentrare, dureri de cap, stres sau anxietate.
Aceasta terapie nu a fost niciodata vazuta doar ca un simplu masaj, dar ca pe o practica spirituala, care se mai desfasoara si acum in templele budiste. Thai Yoga Massage, prin multitudinea tehnicilor folosite poate elibera aceste blocaje si readuce corpul in echilibrul sau natural, creand o stare de confort.